Už před dvěma měsíci vyplavaly na povrch zvěsti o tom, že bude Snapdragon 8 Gen 2 dostupný ve dvou různých variantách. Ačkoliv z oficiálního oznámení čipu tato informace vůbec nevyplynula, z jiných zdrojů se dozvídáme, že by to klidně mohla být pravda. Přetaktovanou variantou by se mohly exkluzivně pochlubit některé telefony od Samsungu.

Zatímco normální Snapdragon 8 Gen 2 má nejvyšší frekvenci 3,2 GHz, a to konkrétně na jádru Cortex-X3, model nacházející se v některých dosud nevydaných Samsung telefonech běží na maximální frekvenci 3,36 GHz.

Informace vyplývají z uniklých benchmarků v databázi Geekbench. Známý leaker Ice universe ještě dodává, že speciální verze nového vlajkového čipu od Qualcommu zvyšuje nejen frekvenci CPU, ale také GPU. Ta se konkrétně posunula ze 680 MHz na 719 MHz.

Ten stejný leaker nedávno hlásal, že se touto exkluzivní variantou pochlubí pouze modely Samsungu S23 dostupné na evropském trhu. Nyní to ale spíše vypadá, že lepším Snapdragonem 8 Gen 2 budou obdarovány modely prodávané ve všech koutech světa.

O Snapdragonu 8 Gen 2 jsme nedávno také psali: