Není tajemstvím, že v USA se prodávají především telefony od Samsungu a Applu. Žebříčku vyplývajícímu z průzkumu mezi 23 000 Američany dominují právě tyto dvě společnosti. O něco zajímavější jsou ale další místa. Sem se totiž dostaly telefony, od kterých by to čekal málokdo.

Výzkum byl proveden Americkým indexem spokojenosti zákazníků a ukazuje, že nejoblíbenějším telefonem ve Spojených státech je Samsung Galaxy S20 Ultra. Podobně tomu bylo i před rokem, kdy se o první místo praly telefony Galaxy Note 10 Plus a Galaxy S10 Plus.

Žebříček nejlepších deseti zařízení plní 4 telefony Apple, 4 telefony Samsungu a najdeme zde i starší Google Pixel 4A. Překvapivě v top desítce chybí kterýkoli kus z nejnovější řady iPhonů. Neukazuje se sice ani řada S21 od Samsungu, ta je ale venku podstatně kratší dobu.

Fanoušky Samsungu jistě toto dominantní postavení potěší, nesou se s ním ale i o něco horší zprávy. Co se týče skóre firem jako takových, minulý rok měl Samsung 81 bodů, zatímco Apple za ním ztrácel o jeden bod s 80. Samsung letos o své bodové vedení přišel, zatímco Apple si skóre zachoval.

Překvapivé je, že hned druhé místo získal LG Aristo 3, telefon od firmy, která je už ani nevyrábí. Konkrétně jde o levnější model, což ilustruje, že řada zákazníků chce i levnější telefony využívat řadu let a nelační pouze po nejnovějších technologiích.