Kromě levných Redmi Buds 5 se na pultech českých obchodů brzy začnou ukazovat Redmi Buds 5 Pro, tedy zřejmě nejpokročilejší sluchátka, které kdy Redmi vytvořilo. Přestože jejich zvuk vychází hned ze dvou hardwarových složek, cena zůstane relativně nízko.

Redmi Buds 5 Pro disponují 10mm tweeterem pro čisté vysoké tóny a 11mm dynamickým subwooferem, který se postará o kvalitu basů. Výrobce upozorňuje také na aktivní potlačení hluku, jež dovede utlumit nežádoucí okolní ruch až o 50 dB. Při telefonování pak bude křišťálově čistý i váš hlas, a to díky mikrofonu s ENC technologií a AI algoritmem.

Sluchátka se pyšní 9,5hodinovou výdrží na jedno nabití, přičemž s plně nabitou krabičkou činí celková výdrž až 35 hodin. Xiaomi navíc slibuje, že za 5 minut nabíjení jste schopni získat až další 2 hodiny poslechu díky rychlonabíjecí technologii.

Redmi Buds 5 Pro samozřejmě nabízí možnost připojení dvou zařízení současně pomocí Bluetooth 5.3 s dosahem až 10 metrů. Pro poslech ve vysoké kvalitě je podporován kodek LCAC.

Co se týče ceny, jeden z významných českých prodejců elektroniky zmiňuje částku 1 899 Kč, jiný 2 072 Kč. Povedla se nám ale najít také zmínka o částce 1 799 Kč. Kolik přesně budou sluchátka při svém vydání stát, tedy aktuálně nejsme schopni jednoznačně potvrdit.

Redmi Buds 5 Pro k nám s nejvyšší pravděpodobností dorazí s řadou smartphonů Redmi Note 13, jejíž datum vydání může být 22. ledna (více zde).