Vypadá to, že Apple zkoumá zajímavou technologii, která by zajistila, že budoucí Apple Watch budou ladit ke kterémukoliv oblečení z vašeho šatníku. Nasvědčuje tomu nově schválený patent, na jehož existenci upozornil server Apple Insider.

Dokument tuto novinku popisuje jako řemínky hodinek s nastavitelnými barevnými prvky. Je v něm vysvětleno, že uživatelé si mohou přát možnost přizpůsobit si řemínky hodinek takovým způsobem, aby vyjadřovaly rozmanitost a styl. Jejich výběr častokrát závisí na nejrůznějších faktorech, jako je oblečení nositele nebo prostředí, kdy se vyskytuje.

Právě toto Apple popisuje jako možnou komplikaci. Pokud totiž uživatel skutečně chce přizpůsobovat vzhled svého náramku různým okolnostem, musí každou z požadovaných barev vlastnit. Kdykoli si navíc přeje jinou barvu řemínku, musí sundat ten stávající a nahradit jej novým.

Styl, kterým jsou tyto informace v patentové žádosti vyjádřeny, trochu naznačuje, že výměna náramku představuje nesnesitelný problém. Apple přitom dlouhou dobu vychvaluje své hodinky a tvrdí, jak je výměna vlastně jednoduchá.

„Na rozdíl od klasických hodinek mohou zde popsané řemínky umožňovat nastavitelnou regulaci barev a nabízet tak různé barvy a barevné kombinace, které lze zobrazit pomocí jediného řemínku. Uživatel nebo řídicí systém může ovládat, vybírat nebo nastavovat jednu či více barev náramku pro vizuální zobrazení, vysvětluje Apple.

Součástí dokumentu je také informace, že by tato speciální technologie umožňující změnu barvy náramku mohla sloužit i jako prostředek pro zasílání oznámení nebo jinou komunikaci s nositelem.

A jak by vychytávka vlastně měla fungovat? V patentové žádosti cupertinský gigant uvádí, že náramek může obsahovat elektromechanický prvek, jenž mění barvu v závislosti na elektrickém napětí.