Koncem dubna jsme vás informovali o myšlence AI agentů, s níž přišla společnost Meta. Ti by uživatelům nejrůznějšími způsoby pomáhali uvnitř oblíbených komunikačních platforem a sociálních sítí, které tento americký softwarový gigant provozuje. Známý leaker Alessandro Paluzzi nyní upozornil na budoucí existence tohoto systému uvnitř Instagramu.

Ačkoliv se dříve hovořilo především o využitích v oblasti byznysu či správy reklam a příspěvků, na Instagramu by roboti pohánění umělou inteligencí měli patrně sloužit převážně pro zabavení uživatelů. „Vneste do svých chatů AI pro zábavnější a poutavější zážitek,“ láká v úvodní obrazovce Instagram.

Ze snímku, který Paluzzi ve svém twitterovém příspěvku zveřejnil, je zřejmé, že roboti budou schopni odpovídat na otázky a dávat blíže nespecifikované rady. Vybrat si údajně budeme moct ze 30 různých osobností podle toho, jaká nám vyhovuje nejvíc. Na základě naší volby se bude s nejvyšší pravděpodobností měnit styl, jakým bude umělá inteligence odpovídat. Zmíněná je také pomoc s tvorbou zpráv.

Popravdě se už těším na to, až uvidím, jak bude funkce fungovat v praxi. Aktuálně mě pouze mrzí, že není přesně známo, kdy se jí v aplikaci dočkáme. Vše ale nasvědčuje tomu, že se nachází v rané fázi vývoje, a tak je klidně možné, že si ještě počkáme několik měsíců.

Instagram má momentálně ve vývoji také nové zpestření komentářové sekce, které uživatelům dovolí vkládat ankety. Nedávno toto dosud poměrně nudné místo obohatil u možnost odpovídat skrz GIFy, o čemž jsme vás samostatně informovali zde.