Na nedávném setkání s investory oznámil generální ředitel společnosti Meta, Mark Zuckerberg, že se firma chystá představit generativního AI chatbota pro Instagram, Facebook a WhatsApp. Podle Zuckeberga vidí Meta v této oblasti „příležitost představit AI agenty miliardám lidí způsobem, který bude užitečný a smysluplný“.

Během zasedání společnosti pro první čtvrtletí tohoto roku, kde Meta ohlásila obrat ve výši 28,6 miliard dolarů a rekordních 2 miliard denních uživatelů Facebooku, nebyl Zuckerberg konkrétní ohledně toho, jak přesně generativní AI do aplikací Meta začlení. Nicméně, Zuckerberg poskytl nejpodrobnější pohled na tuto otázku. Zisk Mety za čtvrtletí byl 5,7 miliardy dolarů (více než 121 miliard korun v přepočtu), což je 24% pokles oproti loňskému období.

Zuckerberg na setkání s investory sdělil, že Meta zkoumá možnosti nových funkcí pro WhatsApp a Messenger, vizuální tvůrčí nástroje pro příspěvky na Facebooku a Instagramu, reklamy a s časem také videa a víceúčelové zážitky. Očekává se, že tyto nástroje budou cenné pro každého – od běžných uživatelů až po tvůrce a podniky.

Zuckerberg dále vysvětlil, že generativní AI chatboti jsou jen prvním krokem v Meta vizi pro budoucnost sociálních médií. Předpokládá, že tito chatboti umožní jednodušší komunikaci značek, celebrit a influencerů s jejich fanoušky. Chatboti také umožní snadnější komunikaci podniků s jejich zákazníky, protože budou schopni řešit běžné dotazy a poskytovat personalizované doporučení.