Tchajwanská společnost MSI se chystá uvést novou sérii QD-OLED monitorů, určenou pro náročnější uživatele. Jednotlivé modely se dříve staly terčem úniku (původní příspěvek leakera byl smazán, obrázek je ale dostupný třeba zde), v jehož rámci jsme se dozvěděli klíčové parametry, jako je rozlišení, obnovovací frekvence nebo velikost. Teď už každopádně můžeme pracovat s oficiálně potvrzenými informacemi, které firma sdílela se světem prostřednictvím tiskové zprávy.

Zatím se jedná spíš o jakousi upoutávku, nežli plnohodnotné představení. To proběhne až začátkem příštího roku během oblíbeného technologického veletrhu CES 2024, kde se nových hardwarových produktů dočkáváme každoročně. Letos se během něj má představit například široká škála notebooků s procesory Intel Meteor Lake a možná bude také odhalen refresh desktopových grafických karet Nvidia Ada Lovelace, o nichž se v posledních týdnech horlivě spekuluje.

Teď už ale zpět k samotným monitorům. MSI oznámilo celkem šestici modelů, jíž vévodí dva prohnuté kousky, označené jako MAG 341CQP QD-OLED a MPG 491CQP QD-OLED. Zatímco první zmíněný disponuje 34palcovým panelem s prohnutím 1800R, onen druhý sází na 49palcovou úhlopříčku. Oba se nicméně pyšní 144Hz frekvencí a 0,03ms odezvou. Konzolistům je nabídnuta podpora pro 120Hz frekvenci, VRR, ALLM a 48gigabitová propustnost prostřednictvím HDMI 2.1.

Nevoní-li vám zakřivené monitory a držíte se spíš standardních plochých panelů, mohl by vás zaujmout jeden ze čtyř dalších připravovaných modelů. Varianty MPG 321URX QD-OLED a MAG 321UPX QD-OLED nabízí rozlišení 4K, 240Hz frekvenci a odezvu 0,03 ms, zatímco modely MPG 271QRX QD-OLED a MAG 271QPX QD-OLED pracují s rozlišením 2K a 350Hz frekvencí (odezva zůstává stejná). Všechny ze zmíněné čtyřky disponují USB-C portem s podporou 90W Power Delivery.

Podrobnosti týkající se ceny a dostupnosti, popřípadě další specifikace, nám budou prozrazeny až během CES 2024.