V posledním blogovém příspěvku Microsoftu byla oznámena zásadní inovace pro chatbota uvnitř vyhledávače Bing – implementace hlasového režimu v rámci prohlížeče Edge. Tato nová funkce poskytne uživatelům možnost komunikovat se službou přímo hlasovými pokyny prostřednictvím integrovaného hlasového kanálu.

Nejnovější krok Microsoftu umožní uživatelům, kteří upřednostňují vyhledávač Bing, pokládat otázky chatbotovi hlasem, tedy bez nutnosti psaní. Chatbot následně na tyto hlasové dotazy standardně odpoví prostřednictvím textového pole, ale zároveň text přečte. Ve finále to může přinést efektivnější a hladší uživatelskou zkušenost.

I když tato novinka jistě potěší mnoho uživatelů po celém světě, pro české a slovenské uživatele bude zpočátku dostupná pouze v angličtině, japonštině, francouzštině, němčině a mandarínštině. Microsoft však uvádí, že již v blízké budoucnosti se můžeme dočkat dalších jazyků.

Zajímavé je, že oznámení o integraci hlasového režimu do Bing přišlo jen několik dní poté, co Microsoft oficiálně ukončil podporu svého hlasového asistenta Cortana. O této zprávě jsme vás informovali před nedávnem. Vlastně se ale není čemu divit – Cortana byla víceméně propadák, zatímco Bing Chat se stává stále používanější službou.