Technologický gigant Microsoft přináší pozoruhodnou novinku do své oblíbené aplikace Malování – funkci pro rychlé odstranění pozadí z obrázků. Tato inovace, která připomíná některé schopnosti profesionálního softwaru, jako je Adobe Photoshop, umožňuje uživatelům s minimálním úsilím vytvářet čisté výřezy objektů z fotografií.

Díky tomuto nástroji můžete jednoduše a efektivně odstranit pozadí z obrázku jedním stiskem tlačítka. Funkce je navržena tak, aby rozpoznala hlavní objekt na obrázku, ať už je na celém plátně nebo v určitém výběru. Proces je jednoduchý: stačí načíst obrázek do aplikace, stisknout tlačítko odstranit pozadí a během okamžiku je pozadí pryč.

Tuto novou funkci, která je součástí verze Malování 11.2306.30.0, nyní testují členové programu Windows Insider v testovacích kanálech Canary a Dev. Můžeme tedy očekávat, že brzy bude dostupná širší veřejnosti v hlavním vydání.

Dave Grochocki, vedoucí týmu aplikací Windows, v oficiálním blogovém příspěvku sdílel svou radost z aktualizace následovně:

,,Jsme nadšeni, že můžeme představit aktualizaci aplikace Malování pro naše uživatele v testovacích kanálech Canary a Dev. Nová funkce odstranění pozadí umožní uživatelům s lehkostí a rychlostí vytvářet dokonalé výřezy z obrázků.“