Microsoft upravuje plán spuštění své nově očekávané funkce Recall AI, která nebude zahrnuta v prvním vydání počítačů Windows 11 Copilot+ plánovaném na 18. června letošního roku. Společnost uvedla, že funkce Recall bude nyní dostupná pouze v programu Windows Insider. Komerční uvedení na trh přijde až po shromáždění zpětné vazby od testerů.

Recall umožňuje uživatelům vyhledávat jakýkoliv obsah, na který kdy na svém počítači nahlédli - webové stránky, obrázky, dokumenty, emaily, prezentace a chatovací vlákna. Funkce funguje tak, že každých několik sekund pořizuje snímky aktivity uživatele a ukládá je do časové osy Recall. Původní zprávy o zpracování dat lokálně a zabezpečení informací nebyly dostatečné k utišení obav kritiků ohledně soukromí.

V reakci na tyto obavy Microsoft dříve tento měsíc oznámil dodatečné změny v ochraně soukromí a bezpečnosti pro Recall, včetně změny na dobrovolné přihlášení k funkci. Při nastavování PC Copilot+ se od uživatelů bude vyžadovat, zda chtějí funkci aktivovat.