Microsoft v poslední době dbá na to, aby uživatelům dopřál co nejsnazší manipulaci s jeho aplikacemi, v důsledku čehož někteří ušetří svůj drahocenný čas. Podívejte se třeba na nově představenou vychytávku zvanou Copilot, která za vás udělá spoustu práce v programech kancelářské sady Microsoft 365. Nyní spouští redmondský gigant službu pro zjednodušení (nejen) pracovní komunikace.

Již nyní si můžete vyzkoušet aplikaci Microsoft Loop, která má za úkol spojit všem dobře známé programy jako Word, Teams nebo PowerPoint do jednoho prostředí, kde bude možné všechny výtvory sdílet s kolegy.

„Společně přemýšlejte, plánujte a tvořte jako nikdy předtím,“ láká trailer Loop, který je rozdělen na centra, stránky a komponenty. Centra si představte jako jednotku stojící na vrcholu pyramidy. Představovat mohou například projekty, na nichž vaše firma, organizace či skupina aktuálně pracuje, a v nich najdete jednotlivé věci, které je potřeba pořešit. Tyto věci zastupují v Microsoft Loop stránky, kam je možné nejen psát text, jenž lze následně formátovat, ale také jiné nejrůznější formy obsahu, jako tabulky nebo seznamy úkolů.

Tvorbu ideálního zázemí usnadňuje řada předem připravených šablon, které jsou přizpůsobeny nejrůznějším událostem, jež mohou ve firmě nastat. Existuje šablona pro záznam témat probíraných na interní poradě nebo řešení nalezených problémů.

Jednotliví uživatelé přidaní do určitého centra mohou o obsahu stránky diskutovat přímo v aplikaci nebo přidávat jednoduché reakce pomocí emoji. Součástí Loopu bude dokonce i zmíněný Copilot poháněný umělou inteligencí, jenž bude fungovat jako chatbot.

Funkcí je zkrátka nespočet. To, jaké má Microsoft s Loopem plány, ukazuje zmíněný trailer, který si můžete přehrát na začátku článku. Službu si už navíc můžete sami vyzkoušet, ale nezapomeňte, že je pouze ve fázi Preview, a tak může obsahovat nedostatky a některé funkce mohou stále ještě chybět.