Microsoft se zdá být v poslední době velmi odhodlaný prosazovat svůj plán s widgety pro nejnovější operační systém Windows 11. Zac Bowden, známý leaker a novinář serveru Windows Central, sdělil, že jeho zdroje uvnitř Microsoftu říkají, že uživatelé Windows 11 budou moci přidávat widgety přímo na plochu.

Tato nová funkce má potenciál zvýšit zapojení uživatelů s widgety. Widgety budou na ploše stále viditelné a uživatelé je budou moci snadno využívat, aniž by museli otevírat další aplikace. Dosud byly widgety omezeny pouze na panel widgetů, který se spouští z hlavního panelu.

S připnutím widgetů přímo na plochu by uživatelé mohli mít neustálý přístup k informacím, jako jsou novinky, počasí, přehrávání hudby nebo dalším užitečnostem, jež widgety poskytují.

Microsoft již dříve oznámil novou generaci widgetů pro svůj operační systém Windows 11 a tato nová funkce by mohla být velmi užitečná pro uživatele, kteří chtějí mít vše důležité na jednom místě. Zároveň by se odemkly zcela nové možnosti přizpůsobení pracovní plochy.