Microsoft se od 22. června snažil obhajovat v soudní síni kvůli námitkám Federální obchodní komise USA v případu akvizice videoherního giganta Activision Blizzard, jejíž hodnota dosahuje rekordní hodnoty 68,7 miliardy dolarů. V průběhu slyšení jsme se dozvěděli řadu zajímavých informací z herního světa, ale také leccos z toho technologického. V plánu je například přenos plně funkční verze Windows 11 do cloudové služby.

Jak upozornil server The Verge, redmondský softwarový velikán ukázal u soudu prezentaci, kde se v kolonce dlouhodobých příležitostí pro růst v segmentu moderního uživatelského života nachází bod „Přesunout Windows 11 do cloudu“.

Microsoft dále v prezentaci vysvětluje, že by byl systém postavený na platformě Windows 365 a dalo by se jej používat z jakéhokoliv zařízení. „Využijte sílu cloudu a klienta, abyste umožnili vylepšené služby poháněné umělou inteligencí a plný roaming digitálních zážitků uživatelů,“ stojí u odrážky.

Windows 365 je již existující platforma, nicméně zaměřuje se spíše na firmy a profesionály nežli běžné zákazníky. Microsoft se ale zabývá tím, aby službu integroval přímo do Windows 11 a uživatelům nabídl možnost přihlásit se při startu počítače do cloudové instance namísto do standardního systému. Přidáno má být také speciální tlačítko, jež by prakticky vměstnalo funkci Cloud PC do nabídky Task View, která se vám otevře po využití klávesové zkratky Windows + Tab.