Společnost Meta, dříve známá jako Facebook, přidává na svoji populární komunikační platformu WhatsApp svého chatbota Meta AI. Funkce je aktuálně omezena pouze na Spojené státy americké, ale v blízké budoucnosti se může rozrůst po celém světě.

Místo zdlouhavého zahajování konverzace mohou uživatelé nyní vložit dotazy nebo příkazy napřímo. Umělá inteligence na WhatsAppu, která jak ukazuje přiložený screenshot níže, vám asistuje bez dalších nutných kroků. Nová metoda je navržena tak, aby byla uživatelsky co nejpřívětivější. Umělá inteligence společnosti Meta se prezentuje přátelskými návrhy dotazů, aby usnadnila začátek konverzace.

Přestože je tato funkce umělé inteligence stále ve vývoji, Meta už počítá s masivním nasazením napříč všemi platformami. Společnost plánuje v blízké budoucnosti funkci umělé inteligence značně rozšířit.

Uživatelům například umožní zadávat dotazy přímo do vyhledávacího pole, což otevírá nové možnosti pro rychlý a intuitivní přístup k informacím. Meta AI má také umět napodobit známé osobnosti a vytvářet virtuální avatary.