Microsoft Paint, dlouholetá základní grafická aplikace v operačním systému Windows, která je u nás spíše známá jako Malování, přichází s novou érou inovací. Nedávno došlo k integraci pokročilých funkcí, včetně podpory pro používání vrstev (podobně jako ve Photoshopu). Významnější novinkou je však začlenění AI modelu DALL-E 3 od společnosti OpenAI. Integrace, dostupná nyní pro uživatele operačního systému Windows 11, představuje nový nástroj s názvem Cocreator, který transformuje způsob, jakým uživatelé vytvářejí digitální umění.

Cocreator v Malování otevírá brány kreativity tím, že umožňuje uživatelům vytvářet obrázky pomocí umělé inteligence. Uživatelé jednoduše popíšou, co chtějí vytvořit, a aplikace transformuje jejich slova do digitálního umění. Kvalita a schopnosti tohoto nástroje jsou srovnatelné s Bing Image Creatorem.

Poslední aktualizace od je pro Malování opravdu významná. Celkově se zdá, že se v Redmondu poslední měsíce více soustředí na aplikace, o kterých jsme si dříve mysleli, že brzy upadnou do zapomnění. Podívejte se třeba na Poznámkový blok.