Muž z hlavního města USA, Washinghtonu, D.C., se minulý měsíc stal obětí loupeže. Poté, co zaparkoval auto a vracel se domů, byl přepaden dvěma ozbrojenými maskovanými muži, kteří mu ukradli vše, co měl v kapsách, včetně klíčků od auta a chytrého telefonu. Co se zdálo být dalším případem běžné městské loupeže, nabralo nečekaný obrat, když pachatelé zjistili, že ukradený telefon není iPhone.

Podle výpovědi manželky oběti, která celou událost popsala policii, její manžel trval na tom, aby spolu mohli po práci setkat u jejich bytu, kde jí zaparkuje auto. Po zaparkování vozu a návratu k bytu byl muž přepaden. Lupiči, kteří byli ozbrojeni, mu vzali vše, co měl v kapsách, a pak nastoupili do jeho auta a odjeli. Před odjezdem si však prohlédli ukradený telefon a když zjistili, že se jedná o Android, vrátili jej majiteli. Informovala o tom televizní stanice ABC7.

„V podstatě se na ten telefon podívali a řekli si: ‚Aha, to je Android? Tohle nechceme. Myslel jsem, že je to iPhone‘, vysvětlila manželka postiženého.

I přesto, že se manželovi podařilo získat zpět svůj telefon, zkušenost s loupeží způsobila oběti a jejich rodině významný stres a narušení jejich každodenního života. Manželka oběti popsala, jak tento incident převrátil jejich život naruby.