Některým bude staré logo Twitteru s ikonickým ptáčkem chybět více, jiným méně, ale pak se najdou lidé, kteří o něm mají až možná příliš velké mínění. Jak totiž upozornil zahraniční portál Supercharged, na internetu se nachází tuna nabídek od majitelů iPhonů, kteří se své zařízení snaží prodat právě proto, že na něm stále lze najít Twitter s původní ikonou. Nastavují přitom absurdně vysoké ceny.

Zda byla nabídka myšlena vážně, bohužel nejsme schopni odhadnout, ale v jednu chvíli se na on-line tržišti eBay nacházel iPhone 11 Pro Max s původní Twitter ikonou za počáteční cenu 25 000 amerických dolarů. To se v přepočtu blíží k neuvěřitelným 550 tisícům českých korun. S mírou absurdity je na tom podobně i tato dražba iPhonu 14 Pro Max s vyvolávací cenou 6 969,69 dolaru (byť zde je zcela jasné, že jde o vtip).

Na portálu eBay se dají najít další podobné nabídky. Sice jsou mnohem skromnější, ale i tak je lze bez problému považovat za předražené. Podívejte se třeba na tento použitý iPhone 12, jemuž prodejce nastavil počáteční cenu 650 liber, tedy necelých 18 200 korun v přepočtu. Za tuto cenu už byste si skoro mohli pořídit iPhone 14 128GB u nějakého z nejznámějších českých prodejců, pakliže byste jej ulovili v dobré slevě.

K trendu se připojují také někteří uživatelé Twitteru... nebo spíš X?

Twitter se momentálně nachází uprostřed velkého rebrandu a mění se do znamení písmena X, které zbožňuje majitel platformy Elon Musk. Změna loga se postupně začala projevovat u velké části uživatelů mobilních aplikací a na Androidu se dokonce pomalu mění i název, jak jsme vás informovali zde.

A mimochodem, kdyby chtěl někdo odkoupit můj Realme 8 ve variantě 6/128GB za více než 7 000 korun, není problém se domluvit. Původní Twitter ikona samozřejmě nechybí.