Objevují se nové detaily o připravovaném skládacím telefonu z dílny společnosti Motorola. Podle exkluzivních informací serveru MySmartPrice se diskutovaný smartphone nakonec nebude jmenovat Motorola Razr 2023, a dokonce ani Motorola Razr (2023), nýbrž Motorola Razr+ 2023. To je ale zdaleka ten nejmenší problém.

Žhavá vlna spekulací o chystaném véčku se začala šířit v poslední třetině února, když unikly jeho rendery odhalující masivní zadní displej. Přestože právě ten byl takovým klíčovým prvkem všech diskuzí, nechyběly ani zvěsti o určitých hardwarových vylepšeních. Přemýšlelo se sice o zlepšení hlavního fotoaparátu, avšak tím nejočekávanějším posunem oproti minulé generaci měla být kapacita baterie. Pro ni to ale momentálně vypadá tragicky.

Server MySmartPrice je přesvědčen, že kapacita baterie letošní Motoroly Razr bude pouze 2 850 mAh a půjde ji nabíjet 30W výkonem. Pakliže jste si mysleli, že 3 500mAh baterie v případě loňského modelu je výsměch, je toto ještě vyšší level. A protože je to až k nevíře, nabízí se nejméně pár logických otázek.

Zaprvé: „Nemůže se jednat pouze o kapacitu jednoho článku?“ Je prakticky nereálné, aby byla baterie složená ze dvou článků o stejné kapacitě. Na 5 700mAh akumulátor ve smartphonu, jakým bude Razr+ 2023, bych rozhodně nesázel.

Zadruhé: „Není informace mylná?“ Na tuto otázku už bohužel jednoznačně odpovědět nelze, ale pokud chceme vidět Razr+ 2023 jako zařízení konkurující vlajkovým lodím, nezbývá než doufat, že se někde skutečně stala chyba.

Podle dřívějších informací dostane Motorola Razr+ 2023 AMOLED displej o 144Hz obnovovací frekvenci, čipset Snapdragon 8+ Gen 1 a červnové datum vydání. Dočkat bychom se měli i lepší konstrukce pantu.