Před několika dny jsme vás informovali o ambiciózním skládacím telefonu z dílny společnosti Motorola. Oproti svému předchůdci dorazí „véčko“ Razr 2023 hned s několika vylepšeními napříč různými oblastmi – snad vůbec nejvýraznější změnou bude obří sekundární displej. Nyní už víme, kdy telefon dorazí na trh.

Letos budeme na skládací telefon od Motoroly čekat kratší dobu než v předešlém roce. Zatímco mobil Motorola Razr 2022 dorazil na čínský trh v srpnu a do zbylých koutů světa až v říjnu, s jeho nástupcem budeme vůbec poprvé seznámeni už prvního června. V příspěvku na Twitteru to odhalil renomovaný leaker Evan Blass, který stál i za zveřejněním části renderů chystané novinky.

Nyní je otázka, co můžeme očekávat po hardwarové stránce. Kromě velkého displeje se na zadní straně budou nacházet i dva fotoaparáty, přičemž ten hlavní by mohl být 64Mpx, a přední strana má být osazená AMOLED displejem se 144Hz obnovovací frekvencí. Pod kapotou bychom letos mohli najít i lepší baterii, protože 3 500 mAh v podání Motoroly Razr 2022 rozhodně nebylo nic moc. Uvnitř bychom pak měli najít i čipset Snapdragon 8+ Gen 1.