V Motorole už zjevně probíhá vývoj dalšího skládacího telefonu. Poslední Véčko, označené jako Motorola Razr 2022, v Číně debutovalo 18. srpna a do Evropy zamířilo přibližně o dva měsíce později. Jedním z jeho hlavních lákadel byl třeba zadní displej, s nímž má společnost pro letošní rok velké plány.

Na světlo světa se dostávají první snímky clamshellu Motorola Razr 2023, o jejich zveřejnění se postaral známý leaker Evan Blass a další várku zajistil server TheTechOutlook. Na rozdíl od předchůdce bude sekundární obrazovka letošní skládačky od Motoroly pokrývat prakticky celou zadní část té poloviny, na níž najdeme i dvojici fotoaparátů a baterku/blesk. Stejně jako loni bude druhý displej nejspíš chránit Gorilla Glass 5.

Záda druhé poloviny smartphonu, který je kódově označen jako „Juno“, pokrývá matné sametové sklo s logem výrobce a nápisem Razr. Přední část je podle všeho osazená 144Hz AMOLED displejem, jehož rámečky jsou podobně tenké jako v případě Razr 2022. Letošní model ale celkově nepůsobí tak zakulaceně a veprostřed horní části hlavní obrazovky se nenachází selfie kamera.

Zdroj je také přesvědčen, že bychom se mohli dočkat řady zajímavých změn i co se týče specifikací. U předešlého modelu byla mírně katastrofická kapacita baterie, která dosahovala pouhých 3 500 mAh, každopádně letos bychom se mohli klidně dočkat 4000mAh baterie, což rozhodně zajistí delší výdrž. Rozlišení hlavního fotoaparátu by se mohlo zvednout na 64 Mpx, stále jej ale nejspíš bude doprovázet 13Mpx ultra širokoúhlá kamera. Pod kapotou by se pak mohl nacházet stejný čip jako loni, tedy Snapdragon 8+ Gen 1.