Začátkem srpna jsme vás informovali o chystaném handheldu Lenovo Legion Go. Poté, co čínský výrobce spotřební elektroniky dříve zahodil plány na méně výkonný Legion Play, by se mohlo jednat o ambiciózního soupeře například pro Steam Deck. Dostane totiž relativně výkonný čip a systém Windows 11. Oproti populární kapesní konzoli od Valve však nabídne daleko zajímavější systém ovládání.

Lenovo Legion Go bude sice klasicky mít obrazovku mezi dvěma „Joy-Cony“, ale zásadním rozdílem ve srovnání s ostatními Windows handheldy je fakt, že budou odnímatelné. Krásně je to demonstrováno na uniklém, oficiálně vypadajícím obrázku níže, který zveřejnil portál Windows Report. V praxi to znamená, že si hraní na Legion Play budete moct užít i s jedním kamarádem, kterému dáte druhý Joy-Con.

Ovládání může evokovat podobnost s Nintendo Switch, avšak z jednotlivých Joy-Conů pravděpodobně nepůjde složit jeden velký samostatný ovladač. Oddělit je od displeje tak bude výhodné nejspíš jen v případě, když si budete chtít zahrát ve dvou, anebo se naopak budete věnovat úplně jiné činnosti, než je hraní. Třeba sledování videí on-line.

Uniklé snímky také prozradily, že Lenovo Legion Go bude mít na zadní straně velké větrací otvory a stojánek, o který půjde konzoli opřít. Dále má handheld dostat dvojici USB-C portů, konektor pro sluchátka, tlačítka pro nastavování hlasitosti a slot pro paměťovou kartu microSD.

Zatím se zdá, že Legion Go představuje určitou kombinaci všech dosud vydaných handheldů. Systémem ovládání připomíná Nintendo Switch, designem a umístěním tlačítek zase ROG Ally a současně má trackpad jako Steam Deck. Navíc však disponuje velkou, 8palcovou obrazovkou a podle všeho obdrží čip ze série AMD Ryzen 7040 „Phoenix“.

Na výpis dalších parametrů a informace o přibližném termínu vydání si ještě budeme muset nějakou dobu počkat. Zatím nám můžete do komentářů napsat, jak se vám Lenovo Legion Go líbí.