Xiaomi už nyní pracuje na nové generaci svých tabletů Xiaomi Pad a jejich debut se očekává v dubnu příštího roku po boku vlajkového fotomobilu Xiaomi 14 Ultra. Vyhlížený je zejména Xiaomi Pad 7 Pro, který nabídne výkonný procesor a plynulý displej. V minulosti se nicméně do zdejších končin dostávaly pouze standardní verze tabletů a varianty Pro zůstávaly v domovské Číně. Údajně se to ale změní.

Podle serveru GSMChina se Xiaomi Pad 7 Pro podívá i do států mimo Čínu, tudíž by teoreticky mohl přijít také do České republiky, kde by si mohl najít spoustu příznivců. Na serveru Xiaomi se údajně vyskytnul interní build systému HyperOS, jenž má globální dostupnost potvrzovat.

Xiaomi Pad 7 Pro, kódově označený jako „sheng“, má dle někdejších zvěstí dostat loňský vlajkový procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 v doprovodu operační paměti typu LPDDR5X, díky čemuž bude moct spotřebitelům poskytnout pořádné sousto výkonu. To se navíc bude hodit už jen kvůli tomu, že tablet dostane 144Hz obrazovku. Bohužel, výrobce má i tentokrát zůstat u LCD panelu.

Myslíte si, že Xiaomi Pad 7 Pro v Čechách uspěje, když zde bude vydán? Své myšlenky s námi můžete sdílet v komentářích.