Spekulovalo se, že Apple v tomto měsíci představí tři iPady nové generace. Bohužel, v týdnu, kdy se s uvedením počítalo, vyšel pouze cenově dostupnější Apple Pencil, o kterém jsme vás samostatně informovali zde. Z Cupertina nicméně v úterý zaznělo důležité oznámení: koncem měsíce se při halloweenské příležitosti odehraje druhý letošní Apple Event.

Poměrně překvapivá akce s označením Scary Fast 30. října (u nás až 31. října) poskytnout místo zejména pro odhalení vylepšených Maců. Aktuálně se spekuluje o tom, že bude část přenosu věnována čipu M3, který se představí spolu s vylepšenými MacBooky Pro (ve 13palcové, 14palcové a 16palcoé verzi).

Říká se také, že Apple konečně přijde s novým all-in-one počítačem iMac. Nejnovější model totiž stále sází na čip M1, jenž byl představen v roce 2020. Ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, tři roky jsou v technologickém světě, a v oblasti polovodičů zejména, pořádně dlouhá doba.

Názory zdrojů se každopádně v tom, čeho konkrétně se během akce dočkáme, rozchází. Momentálně vám tedy nemůžeme vůbec nic slíbit.

Prezentaci bude klasicky možné sledovat prostřednictvím oficiálních internetových stránek Applu, popřípadě na platformě YouTube. Začátek byl stanoven na 17:00 pacifického času, což ale znamená, že u nás prezentace proběhne až 31. října ve 2:00 ráno.