Apple včera odhalil novou generaci populárních MacBooků Pro, která láká na jasnější displej a zejména výkonnější procesory řady M3. Nová generace Apple Silicon spoléhá na novou architekturu CPU a GPU, díky níž je možné přinést slušné zlepšení v hrubém výkonu i efektivitě oproti předešlé řadě. Významný podíl na tom má i použití 3nm procesu TSMC. Více jsme psali zde.

Jak bývá u Applu zvykem, nákup nových MacBooků se pořádně prodraží. Pokud vás dostatečně nezaskočila počáteční cena 49 990 Kč, za kterou dostanete 14palcovou verzi s nejhorší konfigurací čipu M3, cena vůbec nejdražšího MacBooku Pro nové generace zaručeně vyrazí dech.

Jako nejdražší se může na první pohled jevit 16palcový MacBook Pro s čipem M3 Max a extrémní cenou 119 990 Kč. Háček je ale v tom, že se nejedná o nejlepší možnou variantu a dá se zajít do ještě většího extrému. Plně vybavený 16palcový MacBook Pro disponuje čipem M3 Max, 128GB unifikovanou pamětí a 8TB SSD úložištěm, přičemž jeho cena činí ohromných 215 990 Kč. Připlatit si navíc ještě můžete za programy Final Cut Pro a Logic Pro.

Nejdražší 14palcový MacBook Pro letošní generace pak vychází na 206 990 Kč. Disponuje přitom plnou konfigurací čipu M3 Max, 128GB unifikovanou pamětí a 8TB SSD úložištěm.

Nové MacBooky lze aktuálně předobjednat prostřednictvím oficiálních webových stránek Applu. Na pulty obchodů dorazí až 7. listopadu.