Během zářijového Apple Eventu byly představeny aktualizované Apple Watch Ultra. S počtem vylepšení sice díru do světa neudělaly, nicméně použití rychlejšího procesoru nebo jasnějšího displeje určitě není na škodu. Nicméně, v následujícím roce si má Apple dát od vydávání další generace svých nejdražších hodinek pauzu. Minimálně tomu nasvědčují aktuální okolnosti.

Informace přinesl renomovaný analytik Ming-Chi Kuo, který se specializuje na dění okolo produktů a plánů společnosti Apple. V novém příspěvku uvedl, že šance na uvedení Apple Watch Ultra 3 v následujícím roce stále klesá, jelikož se na zařízení zřejmě ještě ani nezačalo oficiálně pracovat.

Kuo je přesvědčen, že pokud Apple nezačne s vývojem do letošního prosince, bude téměř jasné, že příští Watch Ultra nevyjdou v roce 2024 a budeme si na ně muset počkat ještě déle. Domnívá se také, že Apple potřebuje více času na zhotovení nových vychytávek pro monitorování zdravotních funkcí a současně se v Cupertinu musí vypořádat s komplikacemi okolo výroby micro-LED panelů.

„Bez nového modelu Apple Watch Ultra v roce 2024 se očekává, že dodávky Apple Watch Ultra klesnou v roce 2024 meziročně o 20-30 % a celkové dodávky Apple Watch klesnou v roce 2024 meziročně o 10 % na přibližně 35 milionů kusů,“ uvedl analytik.

Apple Watch Ultra 2 dostaly v Česku oficiální cenu 22 990 Kč. Pokud vás zajímá, jaké novinky přinesly, přečtěte si náš samostatný článek.