V loňském roce Apple po delší době představil zcela nový produkt, kterým byly špičkové hodinky Watch Ultra, které se zaměřovaly na extrémní sportovce. Pyšnily se totiž mimořádně odolnou konstrukcí, jasným displejem a senzorovou výbavou, jež umožňovala ještě pokročilejší monitorování životních funkcí. Dnes se Apple pochlubil jejich prvním nástupcem, jenž se nejmenuje jinak než Apple Watch Ultra 2.

Klíčové změny jsou velice podobné jako u Watch Series 9, o kterých jsme vás před chvílí informovali v tomto článku. Jejich procesor byl povýšen na proprietární čip S9, který nabízí vyšší výkon grafického jádra a pochopitelně i masivní celkové zrychlení. Ještě aby ne, když dohromady disponuje 5,6 miliardy tranzistorů.

Apple Watch Ultra 2 na vyšší úroveň rovněž posouvají jasnost. Zatímco první generace byla schopna dosáhnout úctyhodných 2 000 nitů, letošní novinka zvyšuje toto číslo o 50 %, čili na 3 000 nitů.

Z Watch Series 9 budou přenesena i další vylepšení, jako například funkce Double Tap nebo podporu pro Ultra Wideband, díky níž je možné najít zatoulaný iPhone s daleko vyšší přesností.

Celkově se Apple Watch Ultra 2 zdají jako produkt, který přináší naprosté minimum novinek, a upgrade z původního Ultra modelu se tak valné většině uživatelů nemá šanci vyplatit. Další vylepšení, která se týkají například cyklistů (možnost připojení Bluetooth příslušenství apod.), sice potěší, ale nejedná se o nic převratného.

CENA A DOSTUPNOST

Apple Watch Ultra dostaly stejnou cenu jako loňský model, čili 799 dolarů. O české ceně vás budeme informovat, jakmile se dozvíme bližší podrobnosti. Původní Ultra model je zde ale k dostání s oficiální cenou 24 990 Kč.

Druhá generace špičkových smartwatch z Cupertina půjde objednat už dnes, oficiálně se do prodeje dostane 22. září.

AKTUALIZACE: Apple Watch Ultra 2 dostaly oficiální českou cenu 22 990 Kč.