Xiaomi odjakživa patřilo mezi výrobce, jejichž tablety si spotřebitelé oblíbili. Se stejnými ambicemi byla v dubnu předvedena novogenerační řada Xiaomi Pad 6, která krátce nato vyšla na čínském trhu a nyní se postupně dostává i do evropských zemí. Nyní se ale zdá, že má Xiaomi v přípravě ještě jeden model.

V sérii Xiaomi Pad 6 najdeme kromě základního modelu také verzi Pro, jejímž hlavním lákadlem je především výrazně výkonnější čipset na úrovni vlajkových lodí. Známý leaker Digital Chat Station nedávno upozornil na výskyt tabletu „Xiaomi Pad 6 Max“ v certifikační databázi 3C. O jaké zařízení se tedy bude jednat?

Zařízení s označením Max obvykle představují zvětšenou verzi již existujícího produktu. V tomto konkrétním případě by se tak teoreticky mohlo jednat o Xiaomi Pad 6 Pro s rozměrnější obrazovkou. To by mohla potenciálně ocenit řada kreativců, jelikož současný Pro model disponuje pouze 11palcovým displejem, což může být pro řadu aktivit nedostačující. Kdyby měl navíc model Max třeba 14palcovou obrazovku, představoval by v kombinaci s klávesnicí zajímavou alternativu pro notebook.

Toto vše jsou z mé strany pouhé spekulace. Jediné, co máme o tabletu díky nálezu leakera potvrzené, je modelové číslo – 2307BRPDCC – a také fakt, že bude podporovat 67W nabíjení.

Pokud byste měli o Xiaomi tablet se Snapdragonem 8+ Gen 1 a velkou obrazovkou zájem, v cestě stojí ještě jeden otazník. Xiaomi Pad 6 Pro totiž s nejvyšší pravděpodobností zůstane čínskou exkluzivitou, a tedy za předpokladu, že bude model Max jeho téměř přesnou kopií, je velice možné, že se k nám rovněž vůbec nedostane. My ale budeme doufat v opak.