OnePlus Nord 3 je jedním z mimořádně ambiciózních smartphonů střední třídy. Za poměrně nízkou cenu nabízí parádní specifikace i poměrně pěkný design. Úspěchu by se teoreticky mohl dočkat i jeho nástupce, o kterém se nyní možná dozvídáme vůbec první detaily.

OnePlus má na blízkou budoucnost plány jasné. Už za dva dny se chystá představit svůj první skládací telefon, zvaný OnePlus Open, a v následujícím měsíci by mohlo odhalit vlajkový model OnePlus 12, na který jsme také velmi zvědaví. Nyní se hovoří také o přípravě OnePlus Ace 3V, jenž bude spadat do střední třídy a do Evropy by se mohl podívat právě jako OnePlus Nord 4, popřípadě Nord 5 (v Číně a jiných asijských zemích totiž bývá číslo 4 pro špatnou pověst často přeskakováno).

Předběžné parametry OnePlus Ace 3V prozradil renomovaný leaker Digital Chat Station, na jeho příspěvek pak upozornil portál TheTechOutlook. Insider konkrétně hovořil o přítomnosti čipu SM7550, jímž nejspíš bude připravovaný Snapdragon 7 Gen 3, využívající 4nm proces TSMC. V komentářové sekci pak leaker uvedl, že je procesor výkonnostně podobný aktuálně dostupnému Snapragonu 7+ Gen 2, ale na podrobnosti si budeme muset ještě počkat. Na přední straně telefonu se máme setkat s displejem o rozlišení 1,5K.

Vzhledem k tomu, že OnePlus Ace 2V dorazil na čínský trh v březnu letošního roku, se očekává příchod jeho nástupce v totožném měsíci roku následujícího. Globální debut by pak mohl proběhnout v červenci.