Co se týče firmy OnePlus, v poslední dobou je snad jejím nejdiskutovanějším produktem chystaný skládací telefon, který se představí už za týden. V přípravě je ale také vlajková loď OnePlus 12, jejíž debut pro čínský trh se očekává koncem letošního roku, přičemž do Evropy a dalších světových regionů by se měla rozšířit začátkem příštího roku. Dříve jsme se dozvěděli například klíčové detaily o baterii, nicméně teď přichází známý leaker s podrobnostmi o fotoaparátech.

Z renderů, které vytvořil designér Steve Hemmerstoffer, vyplývá, že kamerový modul OnePlus 12 bude vizuálně velmi podobný tomu, jakým disponoval jeho předchůdce. Jednotlivé senzory se ale budou lišit a zřejmě nikoho nepřekvapí, že nadcházející model je přinese zase o chlup lepší.

Jak na sociální platformě uvedl insider vystupující pod jménem Digital Chat Station, širokoúhlý fotoaparát OnePlus 12 vsadí na 1/1,4palcový obrazový snímač Sony IMX966, který nabízí rozlišení 50 Mpx a clonu f/1,7. Velikostně je senzor větší, v důsledku čehož bude moct lépe zachytávat světlo. To se hodí zejména při nočním fotografování.

Hlavní senzor bude doprovázen 48Mpx ultra širokoúhlou kamerou s rozlišením 48 Mpx a clonou f/2,2 a také periskopickým teleobjektivem OV64B se 70mm ohniskovou vzdáleností, clonou f/2,5 a rozlišením 64 Mpx.

Po stránce fotoaparátů bude zkrátka OnePlus 12 o něco více připomínat pravou vlajkovou loď. Jeho předchůdce totiž nad konkurenty v mnoha ohledech zaostával, načež jej mnozí považovali za výtvor spadající na špičku vyšší střední třídy.

OnePlus 12 dle dřívějších informací dostane procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, prohnutou obrazovku s rozlišením 2K a 120Hz frekvencí nebo 5 400mAh baterii, již půjde dobíjet až 100W výkonem. Konečně bude přítomno i bezdrátové nabíjení, a to s maximálním výkonem 50 W.