Začátkem měsíce jsme vás informovali o levném tabletu společnosti OnePlus, který nese označení Pad Go. Poté, co tento čínský výrobce vstoupil na trh s tablety v plné parádě se zařízením pro náročnější uživatele, jež nabízelo výkonný čipset a 144Hz displej, chystá slušný tablet pro spotřebitele, co chtějí ušetřit a stačí jim něco horšího, byť stále dobrého. Jaký tedy bude OnePlus Pad Go?

S exkluzivními informacemi, které obdržel přímo od samotného OnePlus, přichází zahraniční zpravodajský portál Digital Trends. Odhalil také první oficiální render, který si můžete prohlédnout níže. Jak si lze snadno všimnout, Pad Go se od prvního tabletu firmy OnePlus vizuálně moc neliší. Také dorazí v zelené barvě, ačkoliv nejspíš trochu světlejší, a na zadní straně bude mít kruhový modul pro fotoaparát a blesk.

OnePlus Pad Go má vsadit na stejné rozlišení displeje, jako měl předchůdce, čili 2800x2000 pixelů. Samotný výrobce zařízení nazývá „zábavním tabletem střední třídy“, jenž nabízí „vynikající kvalitu obrazu a nestojí majlant“. Audiovizuální kvalitu má obohatit také podpora prostorového zvuku Dolby Atmos.

Provozní ředitel OnePlus Kinder Liu také prozradil, že firma plánuje vytvořit komplexnější ekosystém. OnePlus Pad Go tak bude schopen sdílet schránku obsahující zkopírovaný obsah s chytrým telefonem a naopak. Dočkat bychom se také měli jednoduchého systému pro sdílení souborů, který funguje na principu přetažení z jednoho místa na druhé (podobně, jako když ze stažených souborů ve Windows dáte něco na plochu).

Zatím není jasné, kdy přesně se příchodu OnePlus Padu Go dočkáme, ale je velice pravděpodobné, že jej výrobce uvede na trh po boku očekávaného skládacího telefonu OnePlus Open.