Do vydání letošní řady iPhonů sice zbývá ještě pár měsíců, ale to pochopitelně nebrání osobám s nadstandardním přísunem informací, aby podávaly hlášení o generaci roku 2024. Tou nebude nic jiného než série iPhone 16, která údajně zrecykluje jeden designový prvek již téměř tři roky starého předchůdce.

Pokud dění ve světě Apple produktů sledujete intenzivněji, možná si pamatujete, že starší iPhony vybavené čtvercovým kamerovým modulem řadily jednotlivé fotoaparáty pod sebe vertikálně, nikoliv úhlopříčně, jak je tomu dnes. Tento krátký trend byl naposledy k vidění u iPhonu 12, jelikož jeho nástupce přešel na ono diagonální skládání.

Leaker vystupující pod přezdívkou URedditor nyní ve svém příspěvku na Twitteru tvrdí, že se k tomuto stylu vrátí právě iPhone 16. Podle něj cupertinský technologický velikán testuje provedení podobné iPhonu 12, nicméně ve hře samozřejmě jsou i jiné návrhy. Ještě tedy není přímo jasné, k čemu se Apple ve finále přikloní.

Co se dále týče iPhonů 16, známý analytik a znalec v oblasti displejů Ross Young nedávno přinesl informaci o tom, že tyto smartphony dostanou ještě větší displej než ty současné. Pravděpodobně se tedy bude jednat o nejrozměrnější iPhony historie. Toto tvrzení pár dní nazpět potvrdili také leaker a desinér Ian Zelbo se serverem 9TO5Mac, jimž se povedlo získat CAD soubory, na jejichž základě byly vyhotoveny první vizualizace. Podívejte se sami.