Letošní řada iPhonů přišla s řadou zajímavých hardwarových či konstrukčních vylepšení. Dražší dvojice vsadila na titan a obdržela také 3nm procesor A17 Pro. Levnější modely se pak mohly pochlubit Dynamic Islandem nebo lepším hlavním fotoaparátem. Všechny iPhony 15 taktéž přešly na USB-C port. Příští řada však musí excelovat v trochu jiné oblasti.

Apple se již nyní intenzivně zabývá vývojem řady iPhone 16. Jak ale renomovaný insider a novinář Mark Gurman uvedl v nejnovějším vydání týdeníku Power On, hardwarová vylepšení budou spíše méně výrazného charakteru, v důsledku čehož si budou muset dát cupertinští pracovníci mimořádně záležet na softwarových funkcích.

iOS 18 má být pro příští iPhony zcela zásadní, ale i přesto v Applu nedávno šlápnuli na brzdu, aby se mohli věnovat současným verzím operačních systémů, které obsahují četné závady. Podle Gurmana by ale krátké pozastavení vývoje nemělo nijak výrazněji oddálit konečné vydání softwaru, v nejhorším případě prý zbyde méně času na odstranění závad těsně před vydáním.

Stopka prý byla oznámena krátce po dosažení „klíčového milníku ve vývoji“. Gurman ve své zprávě uvedl, že minulý měsíc byla dokončena první interní verze aktualizací, a to včetně největších novinek. Prvotní fáze bývá označována jako M1 a hned po jejím dokončení se vývojáři pouští do prací na M2. Zahájení tvorby navazující fáze ale bylo z již zmíněných důvodů posunuto o týden.

Nadcházející velká aktualizace iOS má přinést zlom v oblasti umělé inteligence. Apple se chce utkat s velikány, jako jsou Google nebo OpenAI, a přinést zcela nové AI možnosti do iPhonů. Zrovna včera jsme vás informovali o přepracování Siri a její proměně na dokonalou virtuální asistentku.

Vedení nejhodnotnější společnosti na světě interně o iOS 18 mluvilo jako o „ambiciózním a přesvědčivém“ systému, přičemž zvýrazňovalo jeho nové funkce, design, vylepšené zabezpečení nebo pokroky související s výkonem.