Známý leaker Tech_Reve přináší další ránu pro fanoušky Applu. Podle jeho informací se letošní vlajková loď mezi iPhony 15, model Pro Max, nedočká žádných vylepšení v oblasti displeje, a dokonce ani hlavního fotoaparátu. V těchto oblastech má využívat komponenty jako aktuální iPhone 14 Pro Max.

Okolo fotosenzoru iPhonu 15 Pro Max se vedly velké spory koncem dubna, kdy mělo vícero zdrojů zcela odlišný pohled na věc. Někteří mínili, a byl mezi nimi například i známý insider Ice universe, že Apple letos využije převratný snímač Sony IMX903, který dosahuje lepších výsledků než 200Mpx ISOCELL HP2 od Samsungu. Reve již tehdy tvrdil, že iPhone 15 Pro Max zůstane u stejného senzoru a tuto novinku neobdrží, a to nyní znovu potvrzuje.

Zájemci o nejdražší iPhone nové generace si tak pravděpodobně budou muset vystačit se 48Mpx senzorem Sony IMX803 a zároveň i totožným OLED displejem, jaký měl iPhone 14 Pro Max. Konkrétně jde o panel M12, který je ale dostatečně dobrý.

Kdybych to takto uzavřel, mohlo by se zdát, že s iPhonem 15 Pro Max nepřijdou žádné inovace, ačkoliv se zvedne cena. To ale naštěstí není pravda. Apple má tento smartphone vybavit čipem A17 vyráběným 3nm procesem od TSMC, vyšší kapacitou operační paměti, titanovým tělem nebo exkluzivně také periskopickým teleskopem. Kromě toho se má pochlubit také extrémně tenkými rámečky.