Po řadě úniků spojených s designem chystané řady iPhonů a následné odmlce máme k dispozici další zajímavé detaily. Už dříve vyplavalo díky CAD souborům na povrch, že se připravované smartphony od cupertinského giganta pochlubí tenčími rámečky, ale nyní se ukazuje, že půjde o bezkonkurenční vlastnost.

Alespoň tedy v případě nejdražšího modelu Pro Max určeného těm nejnáročnějším uživatelům. Podle známého leakera Ice universe, jenž dlouhodobě sdílí důvěryhodné informace týkající se připravovaných telefonů nejrůznějších společností, má tato varianta iPhonu 15 disponovat pouze 1,55mm rámečky.

To bude v praxi představovat docela výrazný skok oproti současné řadě. iPhone 14 Pro Max totiž disponuje 2,17mm rámečky a konkurence od Samsungu, jak Galaxy S22, tak letošní Galaxy S23, mají rámečky o tloušťce 1,95 mm.

Pokud by Apple nikdy nepředběhl, rovněž by to znamenalo, že iPhone 15 Pro Max nabídne vůbec nejtenčí rámečky na světě. Překonal by dokonce telefon Xiaomi 13, který onen rekord drží v současné chvíli. Designéři tuto novou vlajkovou loď (a stejně tak její Pro model) vytvořili tak, aby měla pouze 1,61mm rámečky (popřípadě 1,81mm v oblasti „brady“).

Vzhledem k tomu, že Apple nemá takovou tendenci od sebe odlišovat modely Pro a Pro Max po designové stránce, a zvláště u letošní řady se počítá s totožným provedením (pochopitelně až na velikost displeje), můžeme podobný atribut očekávat i u levnějšího modelu z vyšší dvojice.

Ice universe nedávno odhalil i rendery iPhonu 15 Pro Max, které si můžete prohlédnout níže. Z jeho dřívějších tvrzení a sdílených obrázků vyplývá, že se dočkáme tenčího kamerového modulu a o něco málo menších rozměrů, než jsme mohli zaznamenat u současného modelu.