S označením letošního vlajkového iPhonu to bylo zajímavé od samého začátku. Nejprve prakticky všechny zdroje tvrdily, že Apple použije název Ultra, který bude odkazovat na rozdíly mezi ním a modelem Pro, avšak později směřovaly úniky a spekulace ke jménu Pro Max. Apple si měl nechat přízvisko Ultra až pro šestnáctou generaci, které vyjde v příštím roce. Nicméně, iPhone 15 Ultra může být stále ještě ve hře.

Novinář Andrew O'Hara, píšící pro portál Apple Insider, v sobotu na Twitteru uvedl, že cupertinský gigant nakonec využije označení Ultra pro svůj rozměrnější Pro model. Odvolává se přitom na zprávu od několika svých zdrojů.

Apple v současné době nabízí hned tři produkty s označením Ultra, a to hodinky Apple Watch pro nejnáročnější uživatele a nejvýkonnější konfigurace čipů M1 a M2. Nahrazení Pro Max u iPhonu by tak dávalo smysl.

iPhone 15 Ultra má dostat 3nm čipset A17 Bionic, titanovou konstrukci a největší baterii z celé patnácté řady. Pochlubit se také má periskopickým teleobjektivem, který si nejspíš ponechá jako exkluzivitu. Přepínač hlasitosti má navíc nahradit akční tlačítko. Změny budou letos zkrátka více než zajímavé.

Letošní Apple Event, kde nová řada iPhonů debutuje, se pravděpodobně bude konat 12. září. Apple tuto informaci nicméně ještě musí potvrdit. Ve stejný den by se rovněž měly ukázat nové Apple Watch Ultra a Apple Watch Series 9.