Nové beta verze iOS 18.1 a iPadOS 18.1 přinášejí funkce Apple Intelligence, které slibují revoluci ve způsobu, jakým pracujeme na zařízeních od Applu s fotografiemi a notifikacemi.

Představte si, že pořizujete dokonalý snímek, ale v pozadí se objeví nechtěný objekt. S novou funkcí "Clean Up" v aplikaci Fotky se tohoto nezvaného hosta snadno zbavíte. Apple Intelligence rozpozná rušivé prvky a umožní vám je odstranit jediným klepnutím, a to i v případě, že se překrývají s hlavním motivem fotografie. Nástroj si poradí i se stíny a odrazy, takže výsledek bude vypadat přirozeně.

Další novinkou je rozšíření funkce chytrého shrnutí notifikací. Už nebudete muset procházet desítky jednotlivých upozornění, abyste zjistili, co se děje. Apple Intelligence nyní dokáže automaticky seskupit notifikace z různých aplikací a poskytnout vám stručný přehled o tom nejdůležitějším.

To ale není vše. Apple již dříve oznámil další funkce Apple Intelligence, které se teprve chystají do beta verze. Můžeme se těšit na generování obrázků a emotikonů, prioritní notifikace, akce v aplikacích, aktualizace osobního kontextu pro Siri, podporu dalších jazyků a platforem a v neposlední řadě integraci ChatGPT.