Společnost Intel čeká skutečně náročný začátek roku 2023. Nejenže se chystá odhalit zbývající desktopové procesory Raptor Lake spolu se základními deskami B760, ale dle nejnovějších informací se ve stejném časovém období pochlubí i velkým množstvím mobilních procesorů.

Nové produkty budou představeny na veletrhu CES 2023, kde bude mít Intel obsáhlý program. Dočkáme se totiž oznámení procesorů Raptor Lake označených písmeny H, HX, U a S. Prezentace bude probíhat 3. ledna v šest hodin večer našeho času.

U některých procesorů dokonce víme, kdy přesně dorazí na trh. Ty nejvýkonnější, tedy H a HX, o nichž jsme psali například zde či zde, budou vydány už v den oznámení. Na úsporné procesory označené písmenem P si údajně budeme muset počkat do konce ledna (vyjdou 29. 1.) a příchod procesorů s písmenem U v názvu se možná protáhne až do půlky března.

Na CES 2023 budou oznámeny také přírůstky do starší rodinky Alder Lake. Procesory označené písmenem N však budou odlišné kompletní absencí výkonných jader – spolehnou se pouze na ta malá efektivní, kterých nabídnou až osm.