V pátek jsme psali o mobilním procesoru Intel Core i9-13900HX, který se bude nacházet v těch nejvýkonnějších noteboocích. Jeho test se objevil v databázi benchmarku Geekbench a předvedl pěkné výsledky. Navíc se zjistilo, že Intel konečně bude vyrábět mobilní procesory s vyšším počtem jader. Nyní unikly informace o dalším procesoru, jímž je Intel Core i7-13700HX.

Tento procesor se objeví v noteboocích vyšší třídy, čemuž naprosto odpovídají jeho specifikace. Podle testu v Geekbench by totiž měl nabídnout 16 jader (osm výkonných a osm efektivních) spolu s 24 vlákny. Základní frekvence byla 2,1GHz a zjistilo se, že turbo frekvence se může dostat až k 5 GHz. Kapacita L3 cache činí 30 MB.

Procesor se nacházel v notebooku Lenovo 82WQ, který je vybaven 16GB DDR5 operační pamětí a grafickou kartou Nvidia GeForce RTX 3070 Ti. Z toho vyplývá, že někteří výrobci nebudou čekat na vydání mobilních GPU RTX 40, jež budou zřejmě oznámena na veletrhu CES 2023, ale raději vybaví své notebooky s procesory Intel Raptor Lake grafikou starší generace.

Intel už dříve oznámil, že nové mobilní procesory dorazí ještě koncem letošního roku. Informace tehdy sdílel během hovoru o výsledcích za druhý kvartál roku 2022.