Pat Gelsinger, generální ředitel Intelu, v rozhovoru pro server The Verge uvedl, že by byl nadšený, kdyby mohl Intel vyrábět čipy pro zařízení od konkurenčního AMD. V takovém případě by prý nechal umístit logo AMD na bok továrny v Ohiu, která je projektem za 20 miliard dolarů.

Gelsinger tvrdí, že měl na pracovišti v Ohiu několik ředitelů různých společností, které nemají vlastní továrnu. Říct jim měl následující: „Na tenhle tovární modul chci dát vaše logo a chci říct, že byly vaše produkty vyrobeny zde.“

Novou konkurenci pro Intel představuje Nvidia, modrý tým se totiž relativně nedávno rozhodl vstoupit na pole dedikovaných grafických karet. I pro ni by rád vyráběl čipy, stejně jako pro Qualcomm, nebo dokonce Apple.

Chci získat byznys společnosti Qualcomm a chci získat byznys společnosti Apple. Chceme být tím poskytovatelem, který si vybere. Znovu opakuji, že jsme se nepohybovali v oboru slévárenství. TSMC tento obchodní model zdokonaluje už 30 let. Jsou v tom dobří a mají kolem sebe ekosystém. Nehodlám ho vytlačit, ale abychom si tento byznys zasloužili, musíme začít přicházet s jedinečnými perspektivami, nejlepšími tranzistory,“ prohlásil Gelsinger.