Oficiální představení chytrých hodinek Huawei Watch GT4, které byly nedávno zasaženy masivním únikem, je konečně tady, a dokonce víme, kolik budou stát v Česku. Kromě prémiového vzhledu lákají čerstvě odhalené, cenově dostupné modely také na parádní výdrž baterie nebo zcela nový soubor algoritmů pro sledování zdravotních funkcí.

Huawei Watch GT4 disponují kruhovým displejem, na výběr přitom budete mít ze dvou velikostí – 41mm a 46mm. Pozor, jednotlivé varianty se od sebe značně liší také designem. Zatímco menší provedení je po vizuální stránce spíše vhodné pro ženy, rozměrnější hodinky pravděpodobně více ocení muži.

Neptejte se nás, proč to Huawei nenakombinoval nějak lépe. Realita je ale zkrátka taková, jak ji vidíte na obrázku níže. Co si ale lépe budete moct přizpůsobit svému gustu, jsou pochopitelně ciferníky.

Bez ohledu na velikost ale pracuje obrazovka hodinek s rozlišením 466x466 pixelů, tudíž je jasné, že na menších modelech bude obraz působit nepatrně jasněji díky vyšší hustotě. Obnovovací frekvenci výrobce bohužel nezmiňuje. V čem je ale rozdíl, je výdrž baterie. Zatímco 46mm Watch GT4 dokáží po plném nabití fungovat až dva týdny, 41mm verze jenom polovinu toho. Standardní výdrž baterie pro větší model je osm dní, pro menší pak čtyři.

Huawei Watch GT4 jsou cílené také na sportovce. Ke každodenní aktivitě se vás podobně jako Apple snaží namotivovat systémem uzavíraní kroužků a pokud to s cestou k lepší kondici myslíte vážně, vyberete si jeden z více než stovky sportovních režimů.

Samozřejmě nechybí klasické možnosti pro měření zdravotních funkcí, jako například srdečního tepu nebo spálených kalorií. Huawei se dále chlubí pokrokem v oblastech sledování spánku (nově lze třeba monitorovat dýchání) či vitálních změn.

Součástí výbavy je přehrávač hudby, jenž funguje i v případě, že nemáte po ruce telefon, kalendář nebo aplikace pro zobrazování SMS zpráv na hodinek. Zkrátka nic, co by vás mělo překvapit. Důležité je ale zmínit, že Watch GT4 nepoužívají Wear OS, nýbrž HarmonyOS verze 3.0.

CENA A DOSTUPNOST

Huawei Watch GT 4 46 mm v černé variantě jsou k dostání za 5 999 Kč, hnědá a zelená varianta za 6 499 Kč a varianta s řemínkem z nerezové oceli za 8 499 Kč. Huawei Watch GT 4 41 mm s bílým koženým řemínkem jsou k dostání za 5 999 Kč, s milánským tahem za 6 999 Kč a s kovovým stříbrným řemínkem za 9 499 Kč.

Od 14. do 24. září 2023 je hodinky možné zakoupit v předprodejích u zdejších maloobchodních prodejců.