Není to vůbec dlouho, co jsme vás informovali o akci společnosti Huawei, během níž by nám měly být odhaleny minimálně jedny chytré hodinky. Dříve jsme však neměli moc představu o tom, co konkrétně očekávat, protože firma neodhalila prakticky žádné detaily. Díky čerstvému úniku si už ale obrázek o středobodu akce udělat můžeme.

Renomovaný leaker Roland Quandt přišel (prostřednictvím serveru WinFuture) se snímky hodinek Huawei Watch GT4, které dle jeho slov firma uvede už brzy. K dispozici bude celkově devět variant ve dvou různých velikostech, přičemž některé z nich vypadají po vizuální stránce opravdu lákavě.

Huawei se na trh chystá uvést 41mm a 46mm model, a to v cenovém rozpětí od 249 do 399 eur (6 100 až 9 700 Kč v přepočtu). Cena v eurech jasně nasvědčuje tomu, že hodinky dorazí i do Evropy, což je rozhodně dobrá zpráva, jelikož i u nás jsou hodinky od tohoto čínského výrobce neustále populární.

Hlavní rozdíly v ceně mezi jednotlivými provedeními dělají použité materiály. Jak je ostatně patrné ze samotných renderů, 46mm varianta je orientovaná spíše na sportovce, a to kvůli svému technickému vzhledu. K dispozici bude i odolný model z nerezové oceli, jehož řemínek vsadí na totožný materiál.

Menší model by pak mohl potěšit ženy, neboť jednotlivé varianty elegantně pracují se zlatou a/nebo stříbrnou.

Co se týče funkcí, Huawei má dle propagačních materiálů, do kterých Quandt nahlédl, zvýrazňovat pokročilé schopnosti sledování kondice a zdravotních metrik. Součástí výbavy bude také OLED displej a baterie, která vydrží až dva týdny provozu. Konkrétnější technické parametry prozatím nemáme.

Huawei Watch GT4 by měly na pulty obchodů dorazit začátkem října.