Huawei Mate 60 Pro+ představuje jeden z nejnovějších přírůstků do rodinky mobilů společnosti Huawei. Testovaný uznávaným DxOMarkem, tento kousek ukazuje významný pokrok ve schopnostech fotoaparátů, což jej činí významným hráčem na trhu. Bohužel však jen na tom čínském, neboť jinde se oficiálně neprodává.

Mate 60 Pro+ je vybaven třemi foťáky, mezi nimiž najdeme 48Mpx primární kameru s automaticky nastavitelným objektivem, 40Mpx ultra širokoúhlý objektiv a 48Mpx teleobjektiv s optickou stabilizací obrazu (OIS)​​. Tyto specifikace už na papíře naznačují slibný výkon ve fotografování a videu. Jak ale dopadl telefon podle testu DxOMark?

V globálním hodnocení portálu zaujímá Huawei Mate 60 Pro+ první místo s celkovým skóre 157, předčí tím svého nejbližšího konkurenta a současně příbuzného, Huawei P60 Pro. DXOMARK zdůrazňuje, že výkon Mate 60 Pro+ je zvlášť vynikající v různých světelných podmínkách, od jasně osvětlených venkovních scén až po slabě osvětlená prostředí​​.

V testech bylo zjištěno, že Huawei Mate 60 Pro+ zachytil vysoké úrovně detailů a obrazy s přirozeným vykreslením textur. Výborné výsledky v reálném životě byly potvrzeny objektivními měřeními v laboratoři.

Huawei Mate 60 Pro+ si dobře poradil s kontrolou obrazového šumu v různých testovacích podmínkách. Snížení jasového šumu bylo účinné, i v oblastech jednoduché barvy. Nicméně, občas to mohlo vést k barevné kvantizaci a chromatickému šumu.

Také byly pozorovány další nedostatky, jako jsou fúzní artefakty, ghosting a posun odstínu, zejména při fotografování scén s vysokým kontrastem. V některých konkrétních scénách byla zaznamenána místní ztráta detailu v rámu.

Celkově vzato, Huawei Mate 60 Pro+ poskytuje vynikající obrazovou kvalitu napříč většinou svého zoomového rozsahu, od nejširšího 13mm až do přibližně 150mm. Při delších nastaveních se obrazy staly patrně jemnější.

Huawei Mate 60 Pro+ tak ve finálním hodnocení překonává nejen zmíněný Huawei P60 Pro od stejné společnosti, ale také konkurenční iPhone 15 Pro Max či Google Pixel 8 Pro.