Někteří si možná vzpomenou na levný telefon Huawei Enjoy 60, jehož klíčovým lákadlem byla především velikost baterie, kterou předčil moderní vlajkové lodě. V Číně se již pracuje na jeho nástupci, který ponese intuitivní označení Enjoy 70. Čím se ale bude vyjímat, je design.

Čerstvé úniky propagačních materiálů, nebo dokonce fotografií modelu jako takového (ty sdílel známý leaker WHYLAB), poukazují na fakt, že se bude svým vzhledem velmi podobat řadě Huawei P60. Což jsou vlajkové lodě, z nichž se jedna, jmenovitě P60 Pro, dostala i na zdejší trh.

To se ale týká pouze zadní strany – vepředu totiž nalezneme plochý displej se selfie kamerou v kapkovitém výřezu, což je pro drahé smartphony už v podstatě tabu.

Huawei Enjoy 70 bude k dispozici nejméně ve třech barevných variantách. Kromě černé s pozlacenými prvky na fotomodulu si budou moct zájemci telefon koupit v bílé nebo tmavě zelené.

Když se zaměříme na specifikace, zjistíme, že i tentokrát lze počítat s přítomností 6 000mAh baterie, již znovu půjde dobíjet jen 22,5W výkonem. Telefon bude poháněn procesorem Kirin 710A, který si Huawei sám navrhnul. Disponuje čtyřmi jádry taktovanými na 2 GHz a další čtveřicí s 1,7GHz frekvencí. Huawei Enjoy 70 Pro pak má nicméně přejít k atraktivnějšímu Snapdragonu 680 a lákat také bude na 108Mpx hlavní snímač.

Řada Huawei Enjoy 70 se podle všeho představí už zítra.