Konference MWC 2023 běží v plném proudu. Dnes přichází na řadu Honor, který si přichystal oznámení očekávaných smartphonů. Už dříve bylo avizováno, že se na celosvětový trh včetně České republiky podívá skládací telefon Honor Magic Vs, jenž v listopadu debutoval v Číně. Nyní byl jeho globální model oficiálně oznámen.

Honor Magic Vs představuje zajímavou konkurenci pro známější zařízení, jako je třeba Galaxy Z Fold 4. Zásadní průlom představuje konstrukce, která je navržena tak, aby byla co nejjednodušší. Jak už bylo dříve odhaleno, kloub je sestaven pouze ze čtyř dílů namísto několika desítek. Vydržet by měl až 400 000 ohybů.

Výrobce se soustředil i na eliminaci mezery díky oběma polovinami telefony, což se mu úspěšně daří. Magic Vs je také výrazně tenčí než Galaxy Z Fold 4. Navzdory užší konstrukci se Magic Vs chlubí 5 000mAh baterií, jež zajistí spolehlivou výdrž. Pod kapotou najdeme i výkonný čipset Snapdragon 8+ Gen 1.

Další zajímavou částí telefonu je i displej samotný. Ten vnější dosahuje až 1 200nitové jasnosti. Dále se chlubí rozlišením 2560x1080 pixelů, 120Hz obnovovací frekvencí a podporou HDR10+. Tu mimochodem nabízí i vnitřní displej, avšak jeho obnovovací frekvence byla snížena na 90 Hz. Jas také nedosahuje tak vysokých hodnot, vyšplhat se může pouze na 800 nitů.

Během prezentace hovořil šéf Honoru také o velice užitečné vychytávce, která značně usnadňuje multi-tasking. Velký displej totiž lze softwarově rozdělit na dvě poloviny, a to jak horizontálně, tak i vertikálně, díky čemuž je možné pracovat s více aplikacemi současně.

Zadní strana telefonu Magic Vs je osazená třemi fotoaparáty. Ten hlavní je 54Mpx a doprovází jej 8Mpx teleobjektiv a 50Mpx ultra širokoúhlá kamera.

Co se týče ceny, Honor Magic Vs bude na evropských trzích dostupný s cenou 1 599 eur, což je 37 800 korun v přepočtu (varianta 12/512 GB). Detaily o české ceně zatím nemáme.