Jak se očekávalo, tak se také stalo. Společnost Honor během dnešní prezentace na berlínském IFA 2023 globálně představila ultra tenký skládací telefon Honor Magic V2. Ten již dříve debutoval v Číně, ale příchodem na další světové trhy se mu naskytují další příležitosti, jak konkurovat modelům typu Samsung Galaxy Z Fold 5. A že má opravdu zajímavé šance.

Magic V2 je aktuálně nejlehčím a nejtenčím skládacím mobilem od Honoru. Váží pouze 231 gramů a když je složený, je tenký pouhých 9,9 mm. O to víc je to překvapivé, když pod jeho kapotou nalezneme obří 5 000mAh baterii. Takto vysoká kapacita akumulátoru u skládaček rozhodně není standardem. Kupříkladu zmíněný Galaxy Z Fold 5 využívá pouze 4 400mAh baterii a čerstvě vydaný Xiaomi Mix Fold 3 sází na kapacitu 4 800 mAh.

Novinka od Honoru se svou baterií de facto vyrovnává standardním telefonům, jejichž výrobci nemusí při návrhu konstrukce zohledňovat další komponenty, aby byla umožněna ohebnost displeje. Působivé.

Když už jsme pak nakousli konstrukci, důležité je zmínit, že se Magic V2 pyšní mimořádně odolným pantem. Součástka, která ono skládání dovoluje, v případě tohoto smartphonu vydrží až 400 tisíc složení. I kdybyste tedy mobil rozevřeli a zavřeli denně stokrát, vydrží vám až deset let. Xiaomi sice slibuje až 500 tisíc ohnutí, ale je otázka, zda to vůbec hraje nějakou velkou roli v rozhodovacím procesu spotřebitelů.

Zadní strana Honor Magic V2 je osazená trojicí fotoaparátů. Ten hlavní využívá 50Mpx rozlišení a clonu f/1,9. Doprovázen je 50Mpx ultra širokoúhlou kamerou (f/2,0) a 20Mpx teleobjektivem (f/2,4). Nechybí pochopitelně ani selfie kamery, které obě sází na 16Mpx rozlišení a clonu f/2,2.

Radost pohledět je také na obě obrazovky tohoto smartphonu. Kromě toho, že se nabízí vysoké rozlišení, 120Hz obnovovací frekvenci, podporu HDR10+ nebo opravdu vysoký jas, dosahující až 2 500nitové hodnoty, výrobce upozorňuje na technologii 3840Hz PWM Dimming. Jejím cílem je zajistit co nejmenší namáhání očí při delším koukáním do displeje.