Honor se chystá pokračovat v úspěchu své vlajkové lodi Magic5 Pro. Ta v době svého uvedení stála na špičce žebříčku DxOMark zaměřeného na kvalitu fotoaparátů a nyní se nachází na krásné sedmé příčce, což jasně dokazuje, že i po devíti měsících představuje jeden z nejlepších telefonů, které si můžete na focení nebo natáčení aktuálně pořídit. Připravovaná řada Magic6 na tom zřejmě nebude jinak.

Řadu Magic6 už potvrdila sama společnost Honor, a to především v souvislosti s novými funkcemi založenými na umělé inteligenci. Jedna z nich dokonce sleduje vaše oči, aby bylo možné ji ovládat (pro více informací si přečtěte tento článek). Z neoficiálních zdrojů se nyní každopádně dozvídáme detaily o fotoaparátech.

Z Číny aktuálně zaznívá, že Honor Magic6 dostane zcela nadprůměrný periskopický teleobjektiv, poskytující rozlišení až 160 Mpx. Uvažovat se však také mělo nad mnohými opěvovaným 200Mpx rozlišením. Podrobnosti na platformě Weibo sdílel renomovaný leaker Digital Chat Station. Ten také uvedl, že smartphone nabídne 50Mpx hlavní fotoaparát založený na 1/1,13palcovém senzoru OV50K.

Honor Magic6 má dorazit s čipsetem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, tudíž bude moct konkurovat jiným špičkovým Android telefonům i svým výkonem. Co se týče dostupnosti, termín vydání zatím zůstává nejasný. Nicméně, v Číně by se mohl telefon představit už velice brzy, zatímco globální debut se očekává až někdy v příštím roce.