Již brzy se dočkáme celosvětového představení skládacího telefonu Honor Magic Vs, a to v rámci prezentace na akci MWC 2023 (více informací zde). Nyní si tento kousek cílený na náročnější publikum prošel rozebráním od renomovaného testera Zacka Nelsona z YouTube kanálu JerryRigEverything, který ukazuje zajímavá zjištění.

Hned na začátku začal tvůrce blíže zkoumat přehyb, který častokrát bývá hlavním kamenem úrazu skládacích mobilů. Honor Magic Vs však pochválil, protože se při složení jsou obě poloviny prakticky přilepené na sobě a tvoří rovné těleso, přes které neprojde světlo, což se například o konkurenčním Samsung Galaxy Z Foldu prostě říct nedá. Tímto mechanismem se přehyb více šetří a je tak menší šance, že po čase bude kazit zážitek ze sledování obsahu na displeji.

Jakmile Nelson představil přední a zadní displej spolu s kamerovým modulem, vrhnul se na rozmontování telefonu. Nejzajímavější součástkou byl opět pant jako takový, který využívá revoluční mechanismus. Je totiž navržen velice jednoduše a využívá pouhé čtyři díly namísto původních dvaadevadesáti. Kromě snížení výrobní ceny tato konstrukce navíc umožňuje, aby telefon vydržel až 400 tisíc ohnutí, což pro normálního uživatele představuje asi deset let používání.

Pokud vás zajímá, jak Honor Magic Vs vypadá nejen na povrchu, ale také uvnitř, rozhodně se na video podívejte skrze přehrávač výše, nebo do níže umístěné galerie. Na závěr můžeme ještě provést krátkou rekapitulaci specifikací tohoto mobilu:

Magic Vs disponuje rychlým čipem Snapdragon 8+ Gen 1 a slušnou kapacitou baterie, jež činí 5 000 mAh. Lze ji přitom nabíjet 66W výkonem. Obnovovací frekvence vnitřního displeje činí 90 Hz, zatímco na tom vnějším si můžeme naplno vychutnat až 120snímkový obsah. V Číně začíná jeho cena na 7 499 jüanech, tedy asi 24 500 korunách v přepočtu.