Společnost Honor předevčírem rozeslala novinářům pozvánky na svou prezentaci novinek v rámci očekávané akce MWC 2023, vše přitom oznámila i na svých sociálních sítích. Hlavním lákadlem bude globální uvedení skládacího telefonu Honor Magic Vs a také odtajnění vlajkové série Honor Magic5.

Honor Magic Vs

Skládací telefon Magic Vs dorazil na čínský trh už koncem listopadu loňského roku. Využívá stejný mechanismus rozevírání/zavírání displeje jako populární telefony Samsung Galaxy Z Fold – z telefonu o normální velikosti se tedy rozložením dá udělat zařízení podobné menšímu tabletu. Vnitřní obrazovka je úhlopříčně dlouhá 7,9 palce a chlubí se OLED panelem s obnovovací frekvencí 90 Hz. Vnější displej pak rovněž používá OLED technologii, ale dosahuje až 120Hz frekvence.

Honor tento telefon propaguje jako lehké zařízení s dlouhou výdrží baterie, její kapacita totiž činí 5 000 mAh. Třešničkou na dortu je podpora poměrně rychlého, 66W nabíjení. Pod kapotou telefonu dále najdeme výkonný čipset Snapdragon 8+ Gen 1.

Na čínském trhu se telefon prodává ve třech různých barevných konfiguracích – černé, oranžové a azurové. K dispozici jsou navíc různé modely lišící se pamětí. Nejlevnější kousek s 8 GB RAM a 256 GB místa lze sehnat za 7 499 jüanů, tedy 24 300 korun v přepočtu. Uvidíme, o kolik vyšší budou ceny v Evropě.

HONOR MAGIC5

Smartphony Honor Magic5 budou teprve mít svou premiéru. Podle dostupných informací se čínská společnost chystá uvést dvojici modelů – klasický a Pro, jenž bude poháněn čipem Snapdragon 8 Gen 2. Od obou můžeme podle všeho očekávat 6,8palcový displej s průstřelem, podporu rychlého 100W nabíjení kabelem a 50 W bezdrátově, certifikaci IP68 zajišťující ochranu proti prachu či potopení do vody a periskopický teleobjektiv s až stonásobným přiblížením.

Dočkat bychom se údajně mohli i levnější Lite verze, která se bude výrazně lišit rozvržením kamerového modulu. Dorazit by měla s horším čipsetem Snapdragon 695, menším displejem s obnovovací frekvencí 120 Hz a podporou pouze 40W nabíjení.

KDY PREZENTACE PROBĚHNE?

Prezentace, která je označená jako Unleash the Power of Magic, se odehraje 27. února ve 13:30 hodin našeho času. Sledovat ji online nejspíš bude možné skrze oficiální internetové stránky.