Google přináší do populárního nástroje Google Tabulky novou funkci podmíněných oznámení, která zjednoduší sledování změn v tabulkách. Novinka umožňuje uživatelům nastavit konkrétní pravidla, která spustí zasílání e-mailových upozornění při splnění určitých podmínek.

Například uživatelé mohou nastavit, aby jim bylo zasláno upozornění, když hodnota v buňce klesne pod nebo přesáhne určitou hranici, nebo když se změní hodnota ve sloupci. Funkce může být velmi užitečná také pro správu projektů, kde můžete dostat upozornění, pokud se změní stav úkolu nebo jeho vlastník. K nastavení těchto oznámení stačí mít přístup k úpravám tabulky, a každý uživatel může přidávat oznámení pro sebe nebo pro jiné osoby zadáním jejich e-mailových adres. V případě, že by někdo začal posílat nežádoucí oznámení, lze se z nich jednoduše odhlásit.

Pro použití podmíněných oznámení stačí v Google Tabulky přejít do menu nástrojů a vybrat možnost podmíněných oznámení, nebo jednoduše kliknout pravým tlačítkem myši na buňku a vybrat tuto možnost z kontextového menu.