Nadcházející véčko od jihokorejského giganta Samsung, Galaxy Z Flip 5, bude podle exkluzivních informací serveru Sammobile nejmenším smartphonem tohoto výrobce, který se pochlubí užitečnou funkcí DeX.

Samsung DeX je funkce, kterou nabízí některé vybrané smartphony a tablety. Jedná se o technologii, která prakticky umožňuje transformovat mobilní zařízení něco podobné stolnímu počítači. S DeX můžete připojit svůj smartphone nebo tablet k monitoru, klávesnici a myši a využívat tak plnohodnotného pracovního prostředí. Pokud klávesnici a myš nemáte, nevadí. Tyto dvě periferie totiž může nahradit obrazovka smartphonu jako taková.

Společnost Samsung plánuje představit Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5 na nadcházející akci Galaxy Unpacked, která se očekává koncem července (tedy o něco dříve, než je obvyklé). Tato nová zařízení budou dodávána s operačním systémem Android 13 a nadstavbou One UI 5.1.1 a výrobce jim poskytne čtyři velké systémové aktualizace.

Galaxy Z Flip 5 se zaměřuje zejména na kompaktnost a dostane rozměrnou externí obrazovku s podporou široké škály funkcí, o čemž jsme více psali zde.